Nabízíme recept přímo od Řeka, který jsme se na vlastní oči učili vařit na Krétě.

Na čtyři porce si připravíme:

4 větší brambory, 4 větší rajčata, 4 bílé papriky, 4 malé cukety, 4 vejce a světe div se jenom jeden menší lilek a olivový olej.

Brambory, cukety a lilek oloupeme. Brambory, rajčata, cukety a lilek nakrájíme na kolečka a papriku na větší proužky. Každou zeleninu si dáme zvlášť na talíř, aby se nám nepomíchala.

Na pánvi s olivovým olejem ogrilujeme kolečka brambor a opět vyjmeme. Stejně postupujeme s cuketou, lilkem a paprikou. Je nutné každou zeleninu grilovat zvlášť!!! Jako poslední grilujeme kolečka rajčat, ke kterým můžeme již přidat oblíbené koření nebo směsi koření. Když jsou rajčata ogrilovaná z obou stran přidáme k nim všechnu ostatní ogrilovanou zeleninu. Lehce ale řádně promícháme, nejlépe dvěma vařečkami, podobně jako se míchá zeleninový salát. Jde o to, aby zelenina zůstala v co největších kusech. Tuto směs zeleniny rovnoměrně zalijeme rozšlehanými vejci a již nemícháme!!! Přikryjeme poklicí a na nejslabším plameni vaříme cca 15 minut. Těsně před koncem lehce zasypeme drobenou fetou případně jiným sýrem a necháme fetu pod poklicí ještě lehce změknout.

A to je vše.

καλι ορεξι

ceny s DPH