TZATZIKI Salátovou okurku, nejlépe českou či řeckou, neobsahuje tak velké množství vody, řádně omyjte teplou vodou. Odkrojte konce a oloupejte. Nastrouhejte na struhadle na větší nudličky. Nastrouhanou okurku dejte do síta a osolte, řádně, cca dvě lžičky soli na okurku a promíchejte. Nechte stát, okurka sama uvolní vodu. Rukou vymačkejte z okurky co nejvíce vody. Do mísy dejte vymačkané okurky, kvalitní jogurt, skutečně nejlepší je originální řecký jogurt, jelikož je tučnější a není kyselý. Přidejte kvalitní olivový olej, polévkovou lžíci na okurku, nakrájený kopr, koření na tzatziki, dvě čajové lžičky na okurku, a vinný ocet dle chuti. Vše opatrně promíchejte. Nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Poté teprve dosolujte a dokořeňujte, neboť cca hodinu trvá, než se chutě propojí a vznikne finální chuť. Tzatziki je možné podávat jako předkrm s bagetami, viz tipy, jako přílohu k masu. Výborně se hodí v horkých dnech ke grilovanému masu.

ceny s DPH